ingrediënten
200 gram gedroogde kikkererwten
3 wortelen
400 gram verse spinazie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
een snufje curry
zout
peper
bereiding
Doe de kikkererwten in een ruime schaal met water en laat de kikkererwten een nacht weken. Giet de kikkererwten af en doe ze in een pan
met schoon water en kook ze een uur tot anderhalf uur tot ze gaar zijn.
Pel de knoflook en de uien en snijd ze fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook en de uien 5 minuten op laag vuur.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Was de spinazie en snijd het grof. Stoom de wortelen en spinazie gaar.
Pureer nu de kikkererwten met de wortelen, de spinazie, de gebakken uien en knoflook met een deel van het kikkererwtenkookwater tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng op smaak met de currypoeder, zout en peper.
Serveer de soep goed warm.